1 maj 2013
11:00

Almunge IK P14

Referat: Lohärads IF Blå - Almunge IK P14

Dags för seriepremiär för det Blåa laget, motståndare var Almunge. Matchen spelades på Vårlyckan i Roslagsbro. Vi har ännu inte fått gått ut på naturgräs, men snart....förhoppningsvis.

Det kändes sådär innan matchen och under uppvärmningen, lite lojt och ingen bra fokus. Där måste vi bli klart bättre.

Vi fick inte spela med våra nya röda tröjor eftersom motståndarna inte hade något bortaställ. Men vi körde med vårt snygga bortaställ. Men men tröjorna gör inte spelet :) Almunge kom till spel med bara 11 st, ingen avbytare.

Vi spelade upp oss efter en liten sisådär början, en hel del bra passningar och löpningar. Vi kändes heta i början och hade spelet, men sen när det var ca 10 minuter kvar av matchen då slutade vi spela, inte bra.

1-0 gjorde Berga i 12:e min, på ett långskott över deras målvakt. Det var bra uppfattat.
2-0 gjorde Samme i 21:a min, efter en pass från Wester. Samme fick passninga av Wester och gick förbi deras back och sköt den i mål. Detta var Sammes 2:a match sedan i augusti då han skadade sig, inte helt fel för självförtroendet att få göra mål då. Almunge tog timeout, en välhövlig vila.
Nu börjae vi tappa det mesta, vi jobbade inte, vi var bekväma, vi bjöd in Almunge. Det straffade sig, Almunge gjorde 2-1 när det återstod ca 2 minuter kvar av halvleken. De slog en passning i djupet som deras kille var först på och sköt över Samuel. Vi måste vara tuffare i hem-spring-duellen mot deras kille, inte låta honom vinna den duellen.
Många var trötta och tyckte det var varmt.

Vi var slavriga i 1:a halvlek, vi hade många felpass (måste till en bättre skärpa där). Vi var ofta vända fel mot bollhållaren, hade ofta ryggen mot bollhållaren i fel ögonblick. Måste bli klart bättre på att följa med när man har passat, och inte tycka att man har gjort sitt. Detta gäller alla i vår trupp, inte bara de som spelade den här matchen.

Vi gjorde ett tidigt mål i 2:a halvek. 3-1 genom Berga igen i den 38:e min, passning från Wester. Detta var efter en hörna som Berga tog hand om utanför straffområdet och satte den. Samme blev skadad (inget ojust) i samband med hörnan, ett tag trodde man att han slog upp sitt vänstra knä igen. Men som tur var så var det inte knät utan en stukad fot.
4-1 genom Salle i 44:e min, ett mycket vackert mål. Skott utanför straffområdet på vänster kanten som seglade över målvakten. Kul att Salle fick göra sitt 1:a mål i vår tröja. Pssningen kom från Gustav Linus.
5-1 genom Dysén i 55:e min. Berga lade en frispark från höger kanten, som Dysén var framme och petade in. Helt rätt, man skall vara framme och hugga och inte bara stå och titta.
Timeout igen av Almunge, de var trötta. Måste ge dom ett stort beröm för deras match idag. Med några avbytare så kommer de att bli farliga. De spelade bara med 10 man i ca 10 min i 1:a och ca 15 min i 2:a, p g a skador. De var giftiga framåt, men hade inte riktigt orken idag.

Idag var det laget som vann, ingen nämd ingen glömd. Kanonstart på serien.